Maak komaf met onderhouds- en droogtestress en verzeker je van een aangename nazomer

In het voorjaar, verlangend naar de zomer, had niemand kunnen voorspellen dat het gedroomde grasgroene gazon enkele maanden later meer weg zou hebben van een dorre woestenij, en dat bomen hun bladeren door droogtestress vroegtijdig zouden afwerpen. Desondanks hoeven we niet te wanhopen voor een aangename nazomer: de natuur is veerkrachtig. Vraag is of ook jij dat bent, in relatie tot het onderhoud van die tuin of voortuin. Het antwoord schuilt in de gemaakte keuzes.

Het vallen van het blad

Gezien er via de bladerdek heel wat vocht verloren gaat, hoeft het niet te verwonderen dat de aanhoudende droogte de natuur ertoe bracht zich in te dekken, door vroegtijdig in herfstmodus te gaan.

Et alors?’ Wat dat met jou te maken heeft? Ongetwijfeld zijn er al wat van die bladeren in jouw tuin beland, niet? Komt daarbij nog het vele stof door de droogte, en je zal wellicht al wat onderhouds- of opruimwerk voor de boeg hebben, wil je binnenkort in alle rust kunnen nazomeren in eigen tuin.

 

De invloed van eerdere keuzes op onderhoud

Hoe intensief dat onderhoud wordt, hangt af van de eerder gemaakte keuzes, bv. op vlak van je tuinafsluiting. Koos je bv. voor een natuurhaag, dan is het niet ondenkbaar dat de wortels intussen bedekt zijn door een laagje droge bladeren. Die, mits een kleine windstoot, je hele gazon dreigen te bedekken. Dat wordt harken!

 

Ook wanneer je keuze destijds uitging naar een puur houten tuinafsluiting, dan toonden de weergoden de voorbije maanden weinig medeleven voor die investering. Door de aanhoudende droogte kan onbehandeld hout krimpen, waardoor er barsten en zelfs kromming kan ontstaan. Natuurlijk kan wat karakter geen kwaad, maar hou je minder van rustiek, dan moet je het hout wellicht binnenkort voorzien van een nieuwe beschermingslaag. Joy…

 

Schanskorven dan maar? Wel… nee, hopelijk niet, tenzij je van peuteren houdt! De vele blaadjes hebben zich de afgelopen maanden onophoudelijk tussen de stenen genesteld. Wil je je investering opnieuw in z’n oorspronkelijke staat, dan zal je ongetwijfeld, liggend op de grond, enkele uren moeten pulken. Bovendien is intussen ook het droge stof neergeslagen op je ooit zo maagdelijk witte keitjes. Ai! Dat had beter gekund!

 

En als we klimaatwetenschappers mogen geloven, zal het er de komende jaren nauwelijks op verbeteren. Tijd dus om de juiste keuzes te maken voor de toekomst!

 

Mooi én makkelijk: het kan!

Er zijn alternatieven die niet enkel knap, maar ook gemakkelijk zijn. Kies je bijvoorbeeld voor de prachtige geweven Woodscape-tuinpanelen, dan verzeker je je van een natuurlijk karakter zoals dat van een haag of houten afsluiting, een hoogwaardige esthetiek maar tegelijk ook onderhoudsgemak. Pracht & privacy zonder geprutst. Klasse zonder kul. Elegantie zonder gedoe.

 

Wil je de panelen opnieuw volledig clean laten stralen, hoef je ze enkel even onder handen te nemen met de hogedrukreiniger. That’s it! En dan nu: nazomeren! Gezondheid!

 

Ook zin om zorgeloos te genieten van je tuin, met Woodscape? Bezoek onze showroom!

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×