Het vallen van het blad: this time it’s for real!

Ook al gaan de temperaturen nog steeds vlotjes boven de 20°C (en hoeft de verwarming dus gelukkig nog niet al te vaak in overdrive), de herfst is weldegelijk in het land. Afgelopen zomer kon je door droogtestress al heel wat bladeren zien neerdwarrelen, maar ‘nu is het voor echt’. Tijd voor enkele tips voor deze tijd van het jaar!

Heel wat tuinklusjes te doen…

Na de zomer zijn er naar jaarlijkse analogie heel wat zaken te fixen.

 

  • De tuingereedschappen minstens één seizoen naar hun opbergplaats verwijzen.
  • Die rondslingerende tuinslang? Hoog tijd om ze op te rollen en weg te bergen!
  • Check even of je grasmaaier of kanttrimmer nog in goede conditie zijn. Lijken ze in orde? Maak ze dan nog schoon, het zal je ergernissen in het voorjaar besparen!
  • Er liggen vast al wat blaadjes. Het wordt harken om je tuinpaadje te vrijwaren van vlekken, wanneer deze beginnen te composteren.
  • Bloempotten die getekend zijn door vuil of mos? Met een schuursponsje kan je vast wonderen verrichten.
  • Bij sommige bomen is dit het aangewezen tijdstip voor een snoeibeurt.
  • Een tuinhuis of carport onder de bomen? Vergeet niet om de dakgoot vrij te maken!

 

… maar onderhoud is er bij Woodscape niet bij!

Word je al moe van het idee? Of er nu een hobbytuinier aan je is verloren gegaan of niet, soms zullen eerdere keuzes latere frustraties veroorzaken. Het beste voorbeeld is misschien wel een tuinafsluiting. Betonnen palen? Da’s visueel balen! Schanskorven? Dat wordt blaadjes schrapen in de herfst! Een natuurhaag? Snoeiwerk bij de vleet. Om nog maar te zwijgen over een ‘dood stukje’.

 

Dan zijn de geweven Woodscape-tuinpanelen een makkie op vlak van onderhoud. Wat groene aanslag of wat aarde langs de onderzijde? Even met hogedruk passeren en je kan ervan op aan dat je prachtige tuinafscheiding er weer als vanouds komt uit te zien. Genieten maar! Zonder de kopzorgen van buitensporig onderhoud!

 

Bezoek onze showroom en geniet voortaan ook in de herfst van je tuin!

 

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×