Betonnen omheining of toch liever een natuurlijke tuinafsluiting?

Een tuinafsluiting is dan wel geen verplichting, in Vlaanderen geven we wel wat om wat privacy op ons eigenste ‘grondgebiedje’. Een goede buur, die is nog altijd beter dan een verre vriend, maar laat hem of haar dan toch maar liever halt houden aan de tuinafsluiting, en niet zomaar je tuin in rennen. Een opdeling van de respectievelijke percelen lijkt met andere woorden wenselijk. Al is het maar om een vervelende hond uit je tuin of voortuin te houden. Of je eigen huisdier (of kinderen) er in!

 

De Vlaming en z’n (voor)tuin

Waar men gaat langs Vlaamse wegen… kan men wel eens gedesillusioneerd raken. Weinig geïnspireerde voortuintjes met kiezeltjes, een strookje ‘restgazon’, wat betondallen en, bij gebrek aan beter, de obligatoire tuinkabouter. Als klap op de vuurpijl volgt vaak een afsluiting met betonnen palen op kniehoogte, of een klassiek draadpaneel.

 

De achtertuin, die doet het in heel wat gevallen niet veel beter, iets wat courante treinreizigers zullen kunnen beamen. Vaak vormt de tuinafsluiting het enige niveau dat wordt opgekrikt in de achtertuin ten opzichte van de voortuin. Helaas moet je dat in de meeste gevallen ook letterlijk nemen: in de achtertuin komt de hoogte van de betonnen dwarsliggers vaak al tot je middel, terwijl een draadpaneel vaak op 1,80 komt. Zucht…

Wat als… het ook anders kon?

Wat als het ook anders kon? Wat als er ook meer esthetische meer creatieve manieren zouden zijn van het afbakenen van je perceel? Opgepast, mindblowing: die zijn er ook! Net zomin als de tuin zelf, hoeft ook de afsluiting immers niet saai te zijn. Al moet je beducht zijn de juiste keuzes te maken. Een al te massieve, effen afsluiting in aluminium kwelt heus niet enkel het onderbewustzijn van de doorsnee gedetineerde. Een natuurlijke uitstraling daarentegen, zal uitnodigen om meer tijd buiten door te brengen, terwijl je privacy nog steeds gevrijwaard blijft. 

 

Wondermooi weefwerk

Met Woodscape - als paneel of doorlopend geweven - krijg je de afsluiting in zicht die niet alleen wondermooi oogt, maar ook lief voor je is als het op onderhoud aankomt. Even afspuiten met hogedruk, en de groene aanslag verdwijnt als… eh… sneeuw voor de zon? Wat er ook van zij, de mogelijkheden die Woodscape de bieden heeft, zijn schier onbegrensd, op vlak van uitvoeringen, kleuren, materialen en tussenpalen. 

 

Wil je ontdekken of er ook een Woodscape bestaat voor jouw voortuin of tuin? 

Bezoek onze showroom en ontdek de voordelen!

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×