Een doorsnee tuinafsluiting maakt de lente niet, maar een Woodscape-afsluiting net wel!

Hoewel de herfst en de winter, met hun warme kleuren prachtseizoenen zijn voor wie graag geniet van het buitenleven, hoeft de lente heus niet onder te doen. Maar moet je niet nog vol aan de bak om alles weer wat op te fraaien voor de natuur weer begint te ontluiken? Rustig aan: sommige tuinen - en afsluitingen - behoeven minder onderhoud dan andere…

Jaarlijks opnieuw wat labeuren

Wie investeert in zijn of haar tuin, doet dat haast altijd vanuit de wens om er ook daadwerkelijk van te kunnen genieten. Om, als het weer het toelaat, er tijd in te kunnen spenderen. Of, mocht dit niet het geval zijn, op z’n minst een mooi uitzicht te hebben vanuit het raam. 

 

Vaak gaat er aan ‘dat genieten’ echter frequent wat voorbereidingswerk aan vooraf. De intensiteit van het klaarstomen van je tuin, hangt van diverse factoren af. Wie bv. al wat huiswerk deed in de herfst, zal minder hard moeten labeuren in de lente. Maar uiteraard hebben ook de gemaakte keuzes een invloed op hoeveel uren aan onderhoud je jaarlijks zal moeten spenderen om je tuin opnieuw lentefris te krijgen. 

Onderhoud in relatie tot de gemaakte keuzes

De wijze waarop de tuin is afgesloten bijvoorbeeld, heeft hier een belangrijk aandeel in. Koos je voor een natuurhaag, dan is het onvermijdelijk dat je op z’n minst zal moeten harken. Bovendien, zeker bij beukenhagen of pakweg ligusters, is het in februari-maart de aangewezen tijd voor de wintersnoei, zodat die niet te hard begint uit te lopen. 

 

Ook alternatieve vormen van tuinafscheiding zijn niet vrij van onderhoud, al kan de intensiteit onderling wel variëren. Bij schanskorven bijvoorbeeld, is de kans aanzienlijk dat toch wel wat blaadjes tussen de keitjes zijn beland, met dank aan gebeurlijke herfstbuien. 

 

Robuust, onderhoudsvriendelijk en attractief!

Wil je dus kiezen voor the best of all worlds - de robuustheid van een ouwe getrouwe betonnen tuinafsluiting, een natuurlijke uitstraling én uitzonderlijk onderhoudsgemak - dan rest er slechts één alternatief: de stevige, maar natuurlijk ogende geweven Woodscape-afsluiting (als paneel of doorlopend geweven ter plaatse). Die kan je in de herfst immers simpelweg ontdoen van mosvorming aan de hand een hogedrukreiniger. Enkele minuutjes en the job is done! Genieten maar!

 

Bezoek onze showroom en ontdek de voordelen van Woodscape!

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×