Dit neem je best in beschouwing bij het kiezen van je tuinafscheiding

Een haag, leibomen, wilgenschermen, draadpanelen, hout, schanskorven,... Er zijn tegenwoordig tal van mogelijkheden voor wie op zoek is naar een attractieve afscheiding. Er zijn echter een aantal factoren waar je als eigenaar best rekening mee houdt vòòr je de investering maakt.  

Valt de tuinafsluiting makkelijk te onderhouden?

Gemak is voor veel consumenten één, zoniet hét aankoopcriterium voor producten die het hele jaar door buiten komen te staan.  Wil je vooral een afscheiding waar je niet meermaals per jaar voor met de haagschaar aan de slag moet, dan lijkt levend groen alvast geen optie. Ontzie je het om vergrijzing van je houten afscheiding (door de invloed van zon en regen) te bestrijden met olie of beits, dan lijkt ook dit materiaal niet de beste oplossing.

 

Hoe lang hoop je (zorgeloos) te genieten van je aankoop?

 

Een andere facto is hoe lang je hoopt te genieten van je investering. Ongeacht het type, zal hout immers na verloop van tijd onvermijdelijk afbreken. De snelheid waarmee dit gebeurt, houdt veelal verband met het type hout (geïmpregneerd, hardhout...?) en dus ook de kostprijs. Het kan dus raadzaam zijn de alternatieven te verkennen.

 

Hoeveel wil je spenderen aan je tuinafsluiting?

 

De kostprijs is natuurlijk een belangrijke factor. Wie handig is, en de kosten van een hoogwaardige afsluiting toch hoopt te kunnen drukken, kan overwegen om de afsluiting zelf te plaatsen. Wie echter het zweet, de blaren én de kopzorgen wil besparen, kan ook dit - tegen een meerkost- vaak uitbesteden aan een hovenier of professional met kennis en kunde over het voorzien van schuttingen.

 

Welke uitstraling beoog je?

 

Het laatste, en misschien wel het meest dominante aankoopcriterium, is de uitstraling. Hierbij valt de opmars van prachtig horizontaal vlechtwerk niet buiten beschouwing te laten. Waar de gekende houten platen heel wat aandacht behoeftt, en bovendien ook geen eeuwig leven is beschoren, is er met Woodscape hét ideale alternatief : een duurzame met keuze uit verschillende kleuren en vakkundig gevlochten tuinafsluiting, verkrijgbaar als panelen of doorlopend verweven ter plaatse!

 

Genieten van het Woodscape-vakmanschape?

 

Ontdek de mogelijkheden
Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×