De zomer voor de deur? Een oogstrelende tuinafsluiting is een binnenkomer van formaat!

Of er een beter seizoen is om van je tuin te genieten dan de zomer? Weinig kans, want waar je in de vroege herfst of in de lente vooral moet labeuren om alles winter- of zomerklaar te krijgen, lenen de maanden juni tot zelfs september - bij gratie van aangename temperaturen - zich als geen ander tot het rustig verpozen in de eigen tuin. Een gepaste tuinafsluiting kan heel wat bijdragen aan zowel jouw fysieke als mentale rust.

Tijd voor rust… Maar kan dat wel?

Een drankje uit eigen barkast na het werk, een tuinstoel en een magazine op zaterdag of een warme heerlijk geurende grill op een zwoele zondag… Beginnen je ogen haast te tranen bij zo’n prachtige vooruitzichten? Niks om je over te schamen: na een donkere periode zich te hebben afgebeuld op zijn of haar job, weet de Belg, Bourgondiër of bon-vivant bij goed weer wel waar hij of zij aan toe is: genieten!

Maar voor we daar aan toe zijn: moeten we de tuin niet nog wat opknappen? Die plant verpotten? Velen onder ons zijn schier rusteloze wezens, en niemand blijft onbewogen bij het beeld dat anderen over jou kunnen hebben. Waarom staart de buur vanuit z’n tuin naar me? Zouden ze me lui vinden, wanneer ik teveel in de ligstoel frequenteer? En laat ik dat kruidje maar betijen, of zou men me dan betichten niet over groene vingers te beschikken, of zelfs een onhandige kluns te zijn?

Het advies: sluit je hoofd, en je tuin af!

Rust klinkt heerlijk, maar vaak vergt het verwerven ook actie. Je moet jezelf kunnen toelaten om tot rust te komen. Zonder zorgen bij jezelf en bemoeienissen van anderen je kolen even heerlijk laten smeulen, of languit in het gazon gaan liggen, waarom niet…

Mentale rust houdt betrekking met het elimineren van prikkels. Het kan je misschien verbazen, maar een tuinafsluiting - als het kan een knappe, met een natuurlijke uitstraling - kan hieraan bijdragen. Want niet alleen bouw je zo een eigen groene cocon van rust voor jezelf, je houdt de voorbijrazende buitenwereld ook waar die hoort: buiten!

Woodscape-tuinafsluitingen doen exact dát: ze elimineren overbodige prikkels, en reiken je enkel een esthetisch, rustig patroon van weefwerk aan, waar je - mocht je dat wensen, waarom niet - zelfs urenlang naar zou kunnen staren. En omgekeerd, mocht je net een tuinfeestje met vrienden ambiëren, hoef je je niet te bekommeren om potten- (of in het geval van een barbecue) grillkijkers.

Wil je ontdekken of er ook een Woodscape bestaat voor jouw baken van rust?

Bezoek onze showroom en ontdek de voordelen!

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×