Een natuurlijke omheining: veel meer dan een haag of wat rietmatten

De waardering voor de natuur kende de jongste twee jaar een stevige opmaat. We gingen met z’n allen vaker de hort op, in bossen of langs meren, en in tuincentra gingen binnen- en buitenplanten gretiger dan ooit over de toonbank. Want ook onze thuisomgeving ontsnapte niet naar dit hernieuwd streven naar ‘back to nature. Na een periode van hoogtij, moeten ook bij de tuinafscheidingen beton of aluminium steeds vaker plaats ruimen voor een tuinafsluiting met een natuurlijke uitstraling. En terecht!

 

Soorten natuurlijke tuinafscheiding

 

Hagen

 

Voor wie een natuurlijke uitstraling nastreeft, is een natuurhaag of een tuinafsluiting met wilgentakken de meest logische keuze. Lovenswaardig, al moet je er ook het onderhoud en de bezoekjes aan het plaatselijke recyclagepark bijnemen. Bovendien duurt het ook wel eventjes voor je een haag je de nodige privacy zal kunnen bieden. 

 

Wilgentakken of -schermen

 

Een wilgentenen schutting vlechten op kastanjehouten palen lijkt dan misschien een fijn projectje, het resultaat kan soms ontgoochelend zijn. Een voorgemaakt hazelaarscherm  kan dus een beter alternatief vormen, maar weet dat het materiaal volgens de wetmatigheden van de natuur ook geleidelijk aan het hoofd zal moeten bieden aan degradatie.

 

Geweven Woodscape panelen

 

Liever de ‘best of both worlds’ - natuurlijk en langetermijn-genieten -, dan zullen Woodscape-panelen vast en zeker meer jouw ding zijn. Als geen ander weten ze een natuurlijke uitstraling te rijmen met duurzaamheid en onderhoudsgemak. Cachet én functionaliteit dus. Het Woodscape-vlechtwerk is voorzien van een buitenlaag met houtvezels, waardoor het vlechtwerk na termijn zal vergrijzen, net zoals een wilgenscherm dus. 

 

 

Met metalen tussenpalen

 

Het Woodscape panel zonder U-profiel met metalen palen is dé oplossing voor de tuingenieter die het liever wat strakker/moderner wil. In combinatie met een Woodscape-tuindeur verkrijg je het complete plaatje: een natuurlijk ogende, maar toch homogeen geweven tuinafsluiting, die je privacy vrijwaart.

 

 

Met hardhouten palen

 

Liever geen metalen structuur, dan kunnen robuuste palen uit tropisch hardhout je wellicht wél het beeld bieden dat je beoogt: een natuurlijke charme door de combinatie van het prachtige weefwerk met de warmte van de houttinten.

 

 

Wil je ontdekken welke configuratie beantwoordt aan jouw smaak? 

Boek een afspraak, natuurlijk in onze showroom!

Your browser is out-of-date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×